divendres, 11 de novembre del 2016

muriel casals i la revolució dels somriures




Llibre que no es pot llegir de pressa i corrents par la gran quantitat de fets i noms que hi ha a cada pagina i que ens descriu de forma el menys carregosa possible la vida de una de les persones mes dignes que ha tingut el nostre país des de sempre, la Muriel.

Pinzellades de la vida des de el seu naixement, la seva discreció, la seva fortalesa i la seva extremada educació és el que en unes poques pagines ens és relatat.

El gruix del relat és a partir del moment de que Muriel Casals és elegida presidenta de l’Omnium Cultural i la radical transformació d’aquesta entitat.

Un repàs de la historia de Catalunya dels últims sis anys, quasi dia a dia, vist des de el treball i l’òptica de Muriel ja que esta farcit de anotacions del seu dietari personal.

Han de passar molts anys perquè la historia posi en el lloc d’honor que li correspon a una personalitat que per el seu saber, les seves idees i la seva manera de comportar-se xoca tant amb alguna mena de gent que ens dirigeix dins la classe política ara mateix.

LLIBRE - MURIEL CASALS I LA REVOLUCIÓ DELS SOMRIURES - 2016 - 9/10 - Quim Torra