dijous, 19 de maig del 2016

maria estuard, friederich von schiller






El comentari es centrarà únicament a la brillant tasca del director d’aquesta tragèdia romàntica, el eminent Sergi Belbel.

El mateix que deia en l’escrit sobre el de Filippo de Pascual, aquí ho corroboro amb la mateixa intensitat ja que al cap de cada temporada veiem molts muntatges teatrals i quasi tots son de factura correcta, perquè avui hi ha gent molt preparada ja des de que surten del Institut del Teatre però ai,  la correcció no es genialitat.

Als deu minuts de començar l’obra ja tens sorpreses interpretatives o visuals en el espai escènic que et fan assabentar de que allí hi passa alguna cosa fora de l’acostumada quotidianitat.

En el transcurs de les dues hores del espectacle el director crea una espiral de tensió teatral, i notes que la obra puja i puja en intensitat i en cert moments fins hi tot et costa mantenir el teu ritme de respiració habitual.

Parlar de la magnifica qualitat interpretativa de tot el repartiment o dels recursos escenogràfics del tot impactants seria una obvietat que ho deixo per la critica especialitzada, aquí no em resta només agrair al director Belbel el bon moment que m’ha fet gaudir d’aquesta autentica batalla de reines.




TEATRE - MARIA ESTUARD Friedrich von Schiller - 2016 - 9/10 - Sergi Belbel - Silvia Bel, Miriam Alemany, Alex Casanovas, Jordi Banacolocha, Carles Martinez, Marc Rius, Fina Rius