divendres, 11 de març del 2016

panorama des del pont





Gran nit de Teatre.

Ja tenia ganes de veure una tragèdia sense fissures ni concessions, el director Lavaudant ha creat un muntatge sintètic i eficient per fer discórrer les escenes sense lapsus, amb una visió cinematogràfica, agafant com a model el cinema negre que es feia a Hollywood en els anys que la intensa obra de Miller es va estrenar a Nova York, anys 50s.

Peça fonamental per aquest emotiu espectacle és sens dubtes el comptar amb l’actor més sincerament veraç que te aquest país, el gran protagonistes de tantes obres de teatre i pel·lícules, sempre en estat de gracia i gloria, el veí meu, Eduard Fernández .

Te aquest actor en aquesta obra un dificilíssim paper ja que sobre el escenari veiem una persona que per unes raons inconfessables, tot el que fa es tort i mesquí, però es tanta la qualitat interpretativa que el director ha insuflat al actor, que fa transmetre al públic el seu patiment íntim per aquella passió incontrolable i que està per sobre del bé i del mal, fa fins hi tot que sentim llàstima per aquella tràgica figura condemnada al mes terribles dels patiments.

Quasi dues hores de gran plaer, desgraciadament gens fàcil d’aconseguir assegut en una butaca de teatre aquesta temporada barcelonina.



TEATRE - PANORAMA DES DEL PONT - 2016 - 9/10 - Artur Miller - Georges Lavaudant - Eduard Fernandez, Jordi Martinez, Mercé Pons, Marina Salas, Marcel Borras, Pep Ambros, Rafa Cruz, Sergi Valles