dimecres, 25 de novembre del 2015

bessie





Dos punts molt positius per valorar aquesta biopic de la gran cantant Bessie Smith, mite indiscutible del blues per tota l’eternitat.

1 – La gran, extraordinària, potent, humana i salvatge interpretació que fa Queen Latifah en la recreació d’aquella llegenda musical, considerant el gran risc que fou el que Latifah posava la veu també en les cançons, i se’n surt completament victoriosa.

2 – La qualitat que totes es produccions HBO ofereixen en les series de televisió, feia augurar un nivell similar en les seves produccions cinematogràfiques, i així ho demostra en aquest film on els detalls de reproducció de l’època estan cuidats al màxim.

Afegiria també la quantitat de musica dels anys 20 i 30 que s’escolta en el transcurs de les dues hores de projecció, musica impecable en la selecció , interpretació i resultats finals pels caires estètics.

Les escenes lèsbiques de la protagonista amb la seva protegida estan molt mesurades peromolt clares en el que volen dir i representar així com el nu frontal de Queen Latifah, valent arriscat i completament justificat en el context fílmic.



DVD - BESSIE - 2015 - 8/10 - http://www.imdb.com/title/tt3704352/