divendres, 30 d’octubre del 2015

887






Robert Lepage ens explica en primera perdosa els seus records de la infància i adolescència al seu Quebec, amb un molt elaborat espectacle de dues hores i gran desplegament en maquinaria i efectes visuals realitzats en gran part davant dels teus nassos i com obra de màgia, mai pots descobrir com es poden produir els petits miracles visuals que estàs presenciant.

Espectacle arrelat amb els aspectes socials del Canada encara sota la dominació anglesa fins arribar al moviment separatista que te en l’actual Canada francòfon.

Haver programat en el curs passat aquest revolucionari i poètic espectacle sense poder imaginar els convulsos moments històrics que Catalunya esta vivint actualment és d’una intel·ligentíssima intuïció del director del Lliure Lluís Pasqual.

Servir una peça tan esplèndidament explicada amb múltiples variants del món del teatre i del espectacle, com aquesta i fer-te veure que la historia es repeteix, sigui la part del món que sigui, on hi ha opressors i submisos o dit en el meu llenguatge més dur: amos i esclaus és in inestimable regal.

Obra d’un sol personatge que és a la vegada autor, dissenyador i director encara que... al final de la representació amb el públic udolant més que no aplaudint van sortir deu tècnics a l’ombra que fan possible aquest prodigi escènic.



DVD - 887 - 2015 - 9/10 - Robert Lepage, Cia. Ex Machina