dissabte, 9 de març del 2013

l'orquestra del liceu i la novena de beethoven




Si estimo tant al compositor Beethoven i si el tinc penjat a moltes parets de casa meva en lloc del Sant Sopar es per unes emocions úniques que algunes obres seves em produeixen, en el cas d’avui el tercer moviment de la novena, dit això anem per feina.
El cor del Liceu amb la Polifònica de Puig Reig aquesta nit han tocat sostre podria assegurar que mai havia vist el públic bramant fins l’afonia per demostrat el plàcet a tot el que els cors han donat avui acompanyats per una treballada orquestra pel seu capità Josep Pons.
Ja des de la primera intervenció del cor en el preciós Friede auf Erden una peça per a mi no coneguda i que em fa reconèixer públicament la majestuosa capacitat creativa del sempre discutit Schönberg, aquí noi, es guanya el cel amb les veus del cor lleument acompanyat per una subtil orquestració.
La rutilant novena, per molt escoltada mai deixes de descobrir coses noves que et sorprenen, com avui ho he fet en escoltar uns delicadíssims pitzicattos per tota la obra que per no estar tan proper als musics com avui mai havia escoltat. Una nit que la gent del Liceu no han de perdre’s per la qualitat del que s’escolta i per donar moral a tanta gent compromesa amb la institució en moments difícils.















CONCERT -
L'ORQUESTRA DEL LICEU I LA NOVENA DE BEETHOVEN - 2013 - 9/10 - Josep Pons - Coral Polifònica de Puig-Reig, Basso, Bauer, Weissmann, Jun

1 comentari:

Joaquim ha dit...

Hi anem aquesta tarda, t'he pispat unes fotos. Magnífiques!