dissabte, 10 de desembre del 2016

les noces de fígaro





A vegades l’operació nostàlgia no funciona com era previst, en aquest cas concret el meu record d’aquella funció de fa 40 anys era d’una qualitat insuperable, potser que ara fa 40 anys jo no havia vist tan teatre com el que vist fins avui.

El repartiment d’aquell primer muntatge era magnífic, l’excel·lència brillava en cada un dels personatges.

En la funció d’ara, tot i que hi ha alguns rols que estan a la mateixa alçada d’aquells moments la comunicació amb la platea no és la mateixa ni de lluny, en el primer acte quasi no hi van haver rialles, to era silenci, la qual cosa es feia dramàtica, sobre tot perquè els pobres actors que estan lluitant a dalt de l’escenari per fer riure o al menys somriure, reben la fredor per part del públic.

El teatre amb un 60% d’ocupació en un divendres nit, trist molt trist, estic segur que si aquesta peça s’hagués donat al teatre de Gràcia, al mateix lloc de l’estrena d’aquells llunyans temps, haques guanyat amb trempera i sobre tot en proximitat de calor entre actors i públic.

TEATRE - LES NOCES DE FÍGARO - 2016 - 6/10 - Puigserver, Homar - Barceló, Borràs, Canela, Genís, Lopez, Muntada, Pages, Perez, Sanchez, Ulldemolins, Valsecchi, Vinyals