dijous, 28 de maig del 2015

entremeses de miguel de cervantes

Del ‘Siglo de Oro’ espanyol hi ha dos coses que m’agraden i molt i altres dues que no m’agraden gens. Avui ha tocat una de les que no m’agraden com és la literatura d’aquell moment, l’altre que encara m’agrada menys és la musica del segle XVI i per altre banda les dues que m’agraden son la arquitectura i per sobre de totes les coses la pintura espanyola d’aquell període. Així doncs era ben difícil que podes gaudir d’un espectacle on les paraules em sonen velles, ridícules i carrinclones. El director Gómez, un home savi del teatre fa una filigrana ajudat per uns actors complerts i disciplinats. La funció se salva per la gran quantitat de petits detalls que distreuen l’atenció del públic per mes de dues hores de espectacle, sinó fos així es faria insuportable i tediós.
TEATRE - ENTREMESES DE MIGUEL DE CERVANTES - 2015 - 6/10 - Teatro de La Abadia - José Luis Gómez

dissabte, 23 de maig del 2015

la 40 simfonia de mozart

Una nit grisa en tots els aspectes en que es vulgui mirar, posar la 40 de Mozart de plat fort és com prendre el pel a la clientela, simfonia d’un primer temps vomitiu per tant escoltat, segon y tercer temps del Mozart més sublim i un allegro al quart temps exasperant per la seva tossuderia matemàtica. Un escenari quasi despullat amb una orquestra minsa i desmotivada, el director Suzuki pot ser un gran mestre però com a director no li veig cap especial lluentor a destacar el guapo baix quasi no canta, la soprano millor que faci de mestre del Smuc, i el tenor estava allí. Al carrer els acomodadors del Auditori de vaga des de fa 22 dies. Els malparits de les administracions són els primers en posar en practica els contractes escombraries per la gent jove quan no es tracta dels seus companys de partit, que llavors sí que es mullen el cul i donen un bon sou amb contracte indefinit. L’Auditori no diu res, cap comunicat, cap informació.
CONCERT - LA 40 SIMFONIA DE MOZART - 2015 - 6/10 - OBC - Masaaki Suzuli, Marta Almajano, Nicholas Phan, José Antonio López

dimecres, 20 de maig del 2015

samuel salcedo escultura

La descoberta d’un gran escultor del panorama actual, jove encara (Barcelona 1975) i amb un món particular que mostrar és sempre una gran satisfacció. Les seves introspeccions a les epidermis de les seves criatures, ganyotes, rictus i arrugues facials ens mostren clarament el sentiment o patiment del artista a través de les portentoses escultures avui exposades a Santa Coloma.
EXPO - SAMUEL SALCEDO ESCULTURA - 2015 - 10/10 - Can Sisteré Centre s'Art Contmporani

dimarts, 19 de maig del 2015

the falls - testament of love

Continuació de la historia 5 anys desprès. Calia fer-la? Potser no. ja que el tema clau de la historia tampoc queda resolt a la segona jornada. Els actors són convincents i la historia romàntica paral•lela al marge de la religió, es molt agradable de veure. Així com l’actor Nick Ferrucci.
DVD - THE FALLS - TESTAMENT OF LOVE - 2013 - 7/10 - http://www.imdb.com/title/tt3169740/

the falls

No és la primera pel•lícula que veig sobre les possibles i freqüents relacions homo eròtiques dins el món del mormons i les seves absurdes i intransigents normes. Aquesta ja l’havia vist feia un parell anys però al caurem a les mans la continuació de la historia, la he volgut tornar a veure per fer-me més entenedora la historia. El director Jon Garcia pica fort, va als fonaments d’aquesta mena de secta beneïda pel gran capital dels USA. Molt cuidada de detalls, corresponents al espai clos que retrata. No sabia que els mormons porten la roba interior diferent als altres homes d’aquell país.
DVD - THE FALLS - 2012 - 7/10 - http://www.imdb.com/title/tt2306783/

dilluns, 18 de maig del 2015

lohengrin

Si veiéssim un Wagner tal com el vestia el tenor Viñas ens agafaria un cobriment de cor. Agraeixo tant als nous directors que posen tantes fantasies vinguin o no a ‘cuento’, tinguin o no sentit. Un que es gat vell, s’emociona quan veu la Elsa a la fi del segon acte vestida de núvia amb una burda copia del vestit de la Angelica-Cardinale a l’escena del ball, això sí en aquest cas fet per una modista de barri. Mai havia gaudit tant de d’imatge dels peus nusos de Kaufmann, nets i polits, llàstima que aquesta no es una de les meves perversions, perquè sinó encara hagués gaudit més del espectacle. Bravo Barenboim.
DVD - LOHENGRIN - 2012 - 9/10 - Scala Milano - Barenboim, Claus Guth - Kaufmann, Anette Dasch, Pape, Tomason, Evelyn Herlitzius

new york city flash

Una novel•la a vegades pot ser un conte de fades allargat, en aquest cas és com si poséssim a la mateixa motxilla no un conte de fades sinó que tota la col•lecció de los Cuentos de Calleja versió valenciana, passant per Mèxico Lindo i per New York, New York. Totalment recomanable per fer un repàs als carrers de Nova York i per deixar anar la llagrimeta aquella que no va sortir el altre dia quan pelaves la ceba del sofregit.
LLIBRE - NEW YORK CITY FLASH - 2013 - 6/10 - Carlos Rodríguez Garrido

dans la cour

Cada any ens donen la sorpresa de que la Santa Catherine ha fet una nova pel•lícula o dos, sortosament les pel•lícules de la Santa el distribuïdores espanyoles les compren i així jo em puc donar el gust de estar amb ella un parell d’horetes de tant en tant. És ben curiós que una de les pitjors actrius de la historia del cinema europeu (als Usa en tenen de encara molt pitjors) com és la madura i perfectament restaurada Deneuve em tingui lligat de cap a peus des de que va complir els seus 50 anyets de calendari.
DVD - DANS LA COUR - 2014 - 7/10 - http://www.imdb.com/title/

the water diviner

Un argument totalment inversemblant, encara que al minut de la pel•lícula ens diuen el rotllo de ‘los hechos reales’ el que no et diuen és quin tant percent del que es veu es veritat o mentida. El director Crowe s’estrena aquí amb una pel•lícula gran i cara, el que havia fet fins ara com a director foren documentals o curts. A molts moments se li envà la ma en adorns superflus, tous i untosos. Retrata un Istanbul de meravella, sols per això l’he vist fins al final.
DVD - THE WATER DIVINER - 2014 - 7/10 - http://www.imdb.com/title/tt3007512/

diumenge, 17 de maig del 2015

musarañas

Una magnifica pel•lícula te terror, en veig molt poques potser per això quan les veig les gaudeixo tant. Dos directors, per a mi desconeguts, però la ma d’Alex de la Iglesia s’hi nota a cada pas de la cinta. Macarena Gomez, tot un invent i una gran revelació. M’ha fascinat des del el minut 1. D’aquí un temps l’ha tornaré a visionar.
DVD - MUSARAÑAS - 2014 - 8/10 - http://www.imdb.com/title/tt3417756/