diumenge, 1 de novembre del 2015

l'elisir d'amore







És aquesta una opera que no em fa anar al teatre ja que no em diu gran cosa, però al veure les fotos d’una funció que la fan passar a la platja de Benidorm o de Salou, per lo que es veia en l’oferiment de Achimdanke, que no m’hi he pogut negar, picat per la curiositat.

De la soprano, de veu molt agradable Peretyatko, es evident que és idònia per aquest paper per el preciós cos que tant generosament llueix i mostra, el tenor Korchak de físic ideal per el paper que interpreta, jove i posat de babau, veu correcta i poc mes, el macarra Orfila esta genial en la seva caracterització de xava de platja i enriqueix el personatge amb la interpretació més difícil de l’opera.

Del concepte del director Michieletto ha donat a aquesta funció carregada de topics, però molt ben vistos vaig el punt de vista crític , d’uns ulls que no tenen compassió amb tota la gent que es mou per l’escenari siguin turistes o gent treballadora del bar de platja on passa l’acció.

Tots els detalls de la obra són molt verídics, brutícia inclosa  i vol dir que hi ha un estudi d’aquest submón del turisme de masses i platja a 200 euros, 7 dies d’hotel.

Detalls de filar molt prim, fins hi tot els pantalons de treball curts que porta en Nemorino tota la funció  s’hi pot veure a les dues franges laterals del camal, la bandera valenciana o catalana de les 4 barres.

Una estona festiva i prou agradable gracies a aquesta platja que ens ha ofert la polida i ordenada Bruxelles.




DVD - L'ELISIR D'AMORE - 2015 - 7/10 - La Monnaie - Thomas Rösner, Damiano Micheiietto - Olga Peretyatko, Dmitri Korchak, Simon Orfila, Aris Argiris