diumenge, 28 de desembre del 2014

museu del cau ferrat

Desprès de tants anys de estar tancat i amb les molèsties que hi havia al passar pel estret carrer davant del museu, per fi s’ha obert al públic aquesta setmana. Una obra magnifica de idea i de realització. S’ha esponjat la obra que hi havia i s’ha fet, amb aquest temps de la casa tancada, la restauració de més de 1000 obres d’art. Una joia per la vil•la de Sitges que encara portarà més gent per veure aquesta singular obra d’un dels tres millors pintors espanyols del segle 19, el gran Santiago Rusiñol, mai prou ponderat.
EXPO - MUSEU DEL CAU FERRAT - 2014 - 9/10 - Sitges

perfect mothers

Aquest film de moral equivoca, molt equivoca per els temps que corren, es va estrenar amb el titol de Adore, o Adoration per canviar-lo al final per el de ‘Mares perfectes’. En basa en una novel•la de Doris Lessing. En la publicitat del film no s’enganya gens ni mica, dos amigues de sempre veïnes inseparables, fins fer pensar a molta gent que foren lèsbiques de gustos i maneres, s’enamoren del fill de l’altre amiga i tenen una relació sentimental forta i contundent per mesos i anys. Te el final més amoral i fora de normes que he vist en molt de temps. Totalment recomanable. La interpretació de Whatts i Wright perfecte sempre estan be i aquí s’hi llueixen.
DVD - PERFECT MOTHERS - 2013 - 8/10 - http://www.imdb.com/title/tt2103267/

divendres, 26 de desembre del 2014

gone girl

La pel•lícula del any pels amants de la misogínia. 150 minuts de pura filigrana fílmica. Una nova actriu per a mi, Rosamund Pike, anglesa ella i amb traces de crear escola en el reguitzell de perverses en la historia de dones perilloses a la gran pantalla, vaja com una mena de símil de ‘Atracción Fatal’ del segle 21. en Ben Aflleck es un gat vell i intuïtiu perque sap molt be triar els papers que li van com anell al dit.
DVD - GONE GIRL - 2014 - 8/10 - http://www.imdb.com/title/tt2267998/

campanades de boda

La Cubana és la millor companyia teatral que ha ofert Catalunya en tota la seva historia. És la que més fàcil es defineix per la seva especial característica de fer, de dir el text i te produir-se sobre l’escenari. Cap altre grup posa en evidencia els vicis inherents del caràcter català sempre contraposats amb els no menys sinistres de l’Espanya central. Aquesta caríssima producció serà probablement l’ultima de la Companyia tal com va augurar el seu creador Milan i gracies a la videoteca de TV3 podrem gaudir per sempre més des seus meravelloses espectacles divertits, cínics i vistosos com cap altre al seu costat. Jo he acompanyat a La Cubana per 26 anys de la meva vida i m’han donat dotzenes d’hores de infinita felicitat.
TV - CAMPANADES DE BODA - 2014 - 9/10 - TV3 - LA CUBANA

the last of robin hood

Pel•lícula amb cap interès per qui no sigui mitòman de les celebritats de Hollywood, en aquest cas els dos últims anys de la vida del seductor i mitjà actor Errol Flynn. Tan és que Kevin Kline com la Sarandon facin el que poden per aixecar un tema que no és de general interès es miri per on es miri. Una ambientació dels anys 50 esplèndida i poca cosa més.
DVD - THE LAST OF ROBIN HOOD - 2013 - 7/10 - http://www.imdb.com/title/tt2450440/

dimecres, 24 de desembre del 2014

las viejas travestis i otras infamias

Un autor del que només coneixia per la seva faceta teatral en aquest llibre de contes en que l’un és més delirant que el precedent ens explica la seva realitat del absurd més surrealista. Obra completament profana i profètica en que les arrels de Jardiel i de Ionesco és retorcen en un cúmul de situacions impossibles, obscenes i dramàticament ingènues. He de buscar més llibres d’aquest autor ja. LLIBRE - LAS VIEJAS TRAVESTIS I OTRAS INFAMIAS - 1993 - 8/10 - Copi

still life

Un obra centrada en la solitud del ser humà. Pot semblar en un primer moment, una pel•lícula extremadament lenta, però és que el director Pasolini és el únic recurs que te per fer-te entrar en aquella gèlida soledat. Tot el que s’explica, com ja he dit de manera deliberadament lenta te la seva recompensa en la explicació del fil en els seus últims 20 minuts de metratge. Un final de campanetes com tan be saben fer els anglesos.
DVD - STILL LIFE - 2013 - 8/10 - http://www.imdb.com/title/tt2395417/

dimarts, 23 de desembre del 2014

el niño

La sorpresa de veure l’actor revelació d’aquesta temporada, Jesús Castro és el que m’ha motivat de veure aquest producte. A la primera part de la pel•lícula hi ha una persecució nocturna entre un helicòpter i una llanxa súper rapida que fa prometre una pel•lícula dinàmica i entretinguda. Però aquí és tot, llavors entra una historia romàntica de foto novel•la i tot se’n va a fer punyetes, interessant veure paisatges de la zona del estret molt ben retratats, Gibraltar, Algeciras, Tarifa, Marroc nord etc- i poca cosa més. El trio de patums de prestigi del cinema espanyol torna a estar aquí de manera imprescindible: Luis Tosar, Eduard Fernández i Sergi Lopez.
DVD - EL NIÑO - 2014 - 6/10 - http://www.imdb.com/title/tt2093990/

dilluns, 22 de desembre del 2014

monty python live (mostly)

Espectacle 100% ‘pure english humor’ en directe i en format comedia musical. El lloc on es va n fer les representacions fou el O2 Arena, amb capacitat per 20.000 espectadors , en aquest cas 20.000 fidels a la causa Monty Python, de les quasi tres hores de durada del show no tot és bo, ja que hi ha alguns esquetxs que forçosament has de ser angles per captar el veritable sentit, ara bé hi ha més d’un hora de temps de humor del tot excel•lent i magistral, fins hi tot per fer-te plorar de tant riure. Espectacle que podia ser groller fet per una gent no anglesa per la quantitat de escatologia y sexe que hi ha en tota la funció, però amb aquella flema britànica tot lo escandalós passa com si no anés amb ells i la seva cara i gestos mai denoten les procacitats de que estan parlant. Un bon entreteniment nadalenc.
DVD - MONTY PYTHON LIVE (MOSTLY) - 2014 - 8/10 - http://www.imdb.com/title/tt3872778